Rakija Od Tropskog Voća

Rakija od Tropskog, Citrusnog i Egzotičnog Voća

Kada ste pročitali naslov, verovatno se pomislili kako je nešto tako moguće? I ako za teritoriju Srbije, pa hajde da kažemo ex-Yu, nije uobičajeno da se proizvodi rakija od tropskog, citrusnog i egzotičnog voća, bogatstvo vitamina, minerala, mirisa i arome voća, pruža velike mogućnosti za „rad“ na kvalitetnoj rakiji od ovakvog tipa voća. Pružaju se prilika za proizvodnju delikatesnih rakija, a Akademska Rakija je jedan takav delikates i proizvela. O tom delikatesu saznajte više u ostatku teksta. Svi tehnološki procesi i postupci pri proizvodnji su isti kao i pri proizvodnji ostalih, uobičajenih, voćnih rakija.

Voće Ananas - Akademska Rakija od Ananasa
Ananas

Naravno, na određene stvari treba obratiti pažnju prilikom proizvodnje ovakvog tipa rakije. Jedna od takvih stvari jeste veliki sadržaj etarskih ulja kod citrusnih plodova. Isto tako treba paziti i na tvrde delove ploda, koru kod ananasa, banana, pitaje, nara, kao i koštice ili semenke kod avokada, papaje i sličnih voća. U odrđenim situacijama i kod određenog tipa voća možete očekivati solidan prinos etanola. Primer za to su mango, pitaja, ranbutan, nar ili banana. Kod drugih, možete očekivati skroman prinos, a primeri za to su papaja, kokos, avokado i slična voća.

Dobijeni destilati isključivo odležavaju u internim sudovima. Primer internih sudova su inoks, staklo, keramika. To je od krucijalne važnosti, jer primarni mirisni i aromatični sastojci nisu kompatabilni sa sastojcima hrastovog suda.

Voće Pitaja - Akademska Rakija Blog o Voćnim Rakijama
Pitaja

Destilati se razblažuju do finalne konzumne jačine 40-45%v/v, dok temperatura prilikom konzumiranja treba da bude 10-12 stepeni celzijusa. Voća koja se najčešće koriste u proizvodnji rakije ovog tipa su: limun, narandža, grejpfrut, papaja, banana, ananas, avokado, pitaja, rambutan i druge.

Rakija od Ananasa – Akademski Standard – Rakija od Tropskog Voća

Možda Vam je prva zamisao, kada čujete ili pročitate Akademska Rakija, naša premijum rakija sa zlatom, Zlatna Šljiva ili pak Zlatna Dunja. Naravno, po tome smo poznati. Akademska rakija od zlata predstavlja sam vrh kvaliteta na tržištu rakija, pa smo vođeni time, uslišili Vaše želje i malo eksperimentisali. Probali smo i uspeli. Proizveli smo svoju rakiju od egzotičnog voća. Ta rakija se zove Akademski Ananas, tj rakija od ananasa.

Rakija od Ananasa - Akademski Ananas - Akademska Rakija

Jedinstvano piće koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pravljen na isti način kao i srpske rakije, pa ga možemo nazvati i Ananasovača. U proizvodnji ovog pića koristimo isključivo ananas koji blendiramo i pravimo čistu voćnu kašu, uz prethodno očišćene sve delove voća koji se inače ne koriste u ljudskoj ishrani, spoljašnju opnu i “krunicu”. Ostatak je magija.

Akademski ananas je karakterističan po osvežavajućem mirisu citrusa i ukusom koji vas može zavarati da ima manje alkohola nego što zapravo ima i zbog toga je omiljen među pripadnicama nežnijeg pola.

Tagged ,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *