INDIGO GIN

Nakon kratkog bloga o novom proizvodu koji smo izbacili, odlučili smo da Vam još bolje približimo naš džin.

Kako je nastao džin, sa čim se najbolje kombinuje, kako to džin menja boju…

Zato, dame i gospodo,  upoznajte INDIGO GIN by Akademska rakija.

INDIGO GIN

Dugo smo tragali za nečim sto je potpuno drugačije od ostalih, zapravo, tako smo i gradili naš brend.

I kroz razna putovanja svetom, kroz mnoga istraživanja koja smo prošli, konačno smo uspeli da napravimo nešto što će nadamo se oduševiti Vas kao što je i nas.

Korak po korak, napravili smo neverovatan COLOR CHANGING GIN.

COLOR CHANGING GIN? Da, tako je, dobro ste čuli.

Kada ga služite vidite ovu neverovatno intenzivno plavu boju, ali kada dodate tonik-TADA NASTAJE MAGIJA!

Ako se pitate kako je to moguće? Evo ga odgovor.

U prethodnom blogu smo Vas upoznali sa samim nastankom džina, tako da Vam ovaj put govorimo striktno o našem.

Da bi dobili destilat džina koji je pred nama, pored standardne kleke koja je osnovni deo svakog džna, koristili smo i :

*koren andjelike

*koru od limuna i narandže

*matičnjak

*latice ruža

*zovu

*korijander

*destilat viljamovke

Ali, verujem da se i dalje pitate kako pored svega toga on menja boju?

U pitanju je tajni sastojak, koji ipak još nećemo da otkrijemo, ali ukoliko se jako dobro zagledate u dizajn naše etikete primetićete defitivno sve sastojke koje smo koristili kako bi ovaj destilat bio ovakav kakav je danas.

Kao mali hint je to da smo posle par godina uspeli da donesemo jednu očaravajuću biljku sa prostora Azije. Jeste, trebalo je mnogo vremena da se sve ostvari, ali znate kako kažu : STRPLJEN, SPAŠEN!

Mi smo istrajali i uspeli.

Ne samo da bi se razlikovali od drugih, nego da bi i vama prikazali nešto što je potpuno drugačije.

Sa druge strane, svi znamo da uz džin uvek i svuda najbolje ide tonik.

Ali za sve Vas koji volite da eksperimentišete isto kao i mi, malo ćemo Vam to olakšati i predstaviti listu od par koktela sa našim džinom na koje mi nismo mogli da ostanemo ravnodušni.

Zahvaljujući našim prijateljima i barmenima, Vukanom Ilićem i Kristijanom Kadićem sastavili smo ovu koktel listu.

INDIGO GIN COCTAIL

INDIGO BRAMBLE

Indigo Gin 6cl

Liker od kupine 2cl

Sok od limuna 2cl

Šećerni sirup 2cl

Sveže kupine 5 kom.

Sveže maline 5 kom.

( Sveže maline i kupine izgnječiti u čaši, potom ostale sastojke prošejkovati sa ledom, preliti preko voća i ukrasiti garnišom po želji. )

INDIGO CHERRY SOUR

Indigo Gin 6cl

Liker od višnje 3cl

Sok od limuna 3cl

Šećerni sirup 2cl

Belance

( Sve sastojke ubaciti zajedno u šejker, prošejkovati prvo bez leda, zatim sa ledom. Procediti, dodati led u čašu i ukrasiti garnišom po želji. )

ICY WATERMELON

Indigo Gin 5cl

Sveža lubenica 50gr

Liker od lubenice 2cl

Sok od limuna 3cl

Sok od ananasa 6cl

( Svežu lubenicu zgnječiti u čaši, zatim ostale sastojke prošejkovati sa ledom, preliti preko lubenice i ukrasiti garnišom po želji. )

INDIGO NIGHT

Indigo Gin 4,5cl

Vermut 2cl

Malina&majčina dušica sirup 2cl

Limunov sok 2,5cl

Pena od narandže

( Prošejkovati i preliti preko leda, ukrasiti garnišom po želji )

INDIGONI

Indigo Gin 3cl

Campari 2,5cl

Cinzano rosso 2cl

Monin Paragon Timur berry 1,5cl

(Promešati i sipati u old fashoned čašu)

INDIGO LADY

Indigo Gin 4,5cl

Aperol 1,5cl

Djumbir&med sirup 2cl

Limunov sok 2,5cl

Belance

( Prošejkovati sve zajedno i preliti preko leda, ukrasiti garnišom po želji. )

INDIGO COCTAIL

Sada kada malo bolje poznajete INDIGO GIN, ne preostaje Vam ništa drugo nego da ga i probate!

Da li u kombinaciji sa nekim od Vaših omiljenih tonika ( topla preporuka od nas je Fever-Tree tonic water) , kako bi mogli da gledate kako džin pred vama menja boju, ili u nekom od Vaših omiljenih koktela, Vi birate.

A mi, mi ćemo upravo da poslužimo nama jedan ICY WATERMELON da nas rashladi posle napornog radnog dana..

Do sledećeg kuckanja, ŽIVELI!

P.S.

Nestrpljivo čekamo Vaše komentare…

1 thought on “INDIGO GIN

  1. Dobar dan, Molim vas u kojoj radnji mogu kupiti indigo dzin? Najlepshe hvala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *