fbpx

INDIGO GIN BY AKADEMSKA RAKIJA

INDIGO GIN BY AKADEMSKA RAKIJA

Da, da, da, dobro ste pročitali..

Akademska rakija izbacuje novi proizvod, opet nešto drugačije, a opet svima poznato.

U ime svetskog dana džina ili kako bi moderno rekli “WORLD GIN DAY” predstavićemo Vam premijerno naš novi proizvod koji će uskoro ugledati svetlost dana. A pre zvanične promocije koju ćemo održati, želimo da Vam kažemo reč ili dve više o tome.

KRATKA ISTORIJA DŽINA

Džin se pojavio negde početkom 13. veka u Holandiji. Prvo kao lek, a zatim kao i piće. Iz Holandije se širi do Engleske i tamo se počinje sa kulturom ispijanja i pravljenja džina. Sve do 18. veka kada postaje zabranjen pod izgovorom da uništava porodice i ljude. Dok je danas na vrhu svoje popularnosti i koristi se u svim klubovima i lokalima kao jedno od glavnih pića pomoću kojih se prave kokteli.

KAKO SE DOBIJA DŽIN?

Dobija se destilovanjem žitarica ili voća (šljive) koje su prethodno već započele alkoholno vrenje i naravno dodatkom KLEKE. Kod nas postoji varijacija džina za koju ste svi sigurno čuli, to je KLEKOVAČA, a svi znamo da se njoj pripisuju i lekovita svojstva.

Sigurno ste već probali naše Akademske rakije od najkvalitetnijih sorti voća, možete samo da predpostavite kakav džin vam spremamo, jednakog kvaliteta, a opet inovativan i drugačiji od drugih…

DŽIN DANAS

Danas, džin je definitivno piće broj 1 po pitanju svih bartendera širom sveta. Može da se koristi u raznim kombinacijama, ali definitivno je tonik jedna od glavnih dopuna za to. Najpoznatiji koktel sa džinom je sigurno MARTINI. On se slaže sa skoro svim vrstama alkoholnih pića kao I voćnim ukusima i kod njega samo trebate da pustite mašti na volju. U svetu je najpoznatija vrsta LONDON DRY GIN, a to dry ili ti “suv” džin predstavlja to da prilikom destilacije nije dodat šećer.

U koraku sa vrelinom koje nam leto donosi, i gutljaje ovog džina koji smo Vam spremili, odlučili smo da se poigramo sa dizajnom etikete i malo izađemo iz naše zone komfora. U saradnji sa našom dizajnerkom, mesecima u nazad igrali smo se i napravili nešto drugačije za nas. Veselim dizajnom i kombinacijom tajnih sastojaka koje smo koristili, pokazaćemo Vam kako će izgledati naša etiketa, a na Vama je da pogađate kako će na kraju izgledati i finalni proizvod.

POZDRAVITE INDIGO GIN BY AKADEMSKA RAKIJA

Indigo GIN

Do samog izbacivanja džina ostalo je još vrlo malo, mi smo toliko nestrpljivi da više nismo mogli da ćutimo, pa smo odlučili da na današnji dan podelimo nešto malo o tome kako bi Vas uveli u priču.

Ostavljamo Vas da razmislite o našem tajnom sastojku dok gledate ovu našu etiketu, a mi se opet družimo kroz par dana sa koktel receptima kao i premijernim prikazom gotovog destilata.

Do sledećeg kuckanja,

Živeli!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *