fbpx

AKADEMSKA RAKIJA-Naša priča

Dugo smo razmišljali da li da pokušamo da Vam dočaramo našu pricu, i na kraju smo prelomili…

Ovo smo mi, ovo je Akademska rakija.

Ideja za Akademsku rakiju nastala je sasvim slučajno 2015. godine, kad smo odlučili da nakon dužeg vremena teoretisanja, degustiranja i prikupljanja znanja o procesima proizvodnje rakije, ispečemo tu savršenu dunju o kojoj smo toliko maštali. Sa reči, prešli smo na dela…

Naš prvi pokušaj ili kako mi kažemo „vatreno krštenje“ se pokazalo vrlo uspešnim.

Okupili smo društvo, očistili dunje zajedničkim snagama i nakon mnogo sati provedenih oko kazana u tome smo i uspeli. Među nama je bilo diplomiranih, masterovaca, onih koji su odustali od studija, pa i po koji doktor nauka. A budući da naše prijateljstvo traje još od studentskih dana, odlučili smo se da ime bude baš Akademska rakija.

Sam naziv Akademska rakija je malo specifičan, nastao je u šali baš to veče kada smo je prvi put pekli i zadržao se i dan danas.

Napravili smo našu prvu dunju, a evo pogledajte i kako je izgledala :

Akademska rakija od dunje

Rakija se popila brzo, a ko god je imao priliku da je proba, posle prve popijene rakije, tražio je još!

Sa tim vetrom u leđima iz godine u godinu polako smo povećavali naše kapacitete. I osvojili našu prvu medalju kvaliteta 2018. godine.

I tako se hobi koji smo radili sa uživanjem, pretvorio u posao koji radimo s ljubavlju!

Upornim trudom i rastom praktičnog znanja o procesima fermentacije i destilacije, odvažili smo se da probamo i sa nekim drugim voćem. Nakon naše čuvene dunje, poželeli smo da se na neki način pokažemo i sa nekim drugim proizvodima, i tim dokazemo našu želju za rastom.

Shvatili smo da nam je potrebno nešto drugačije, i nakon određenog vremena došli smo na ideju da napravimo neku rakiju koja nije uobičajena za naše područje. Tako smo napravili našu prvu rakiju od egzotičnog voća, rakiju od ananasa-poznatiju kao  Ananasovača!

Akademski Ananas, da, ananas!

Eksperiment iz naše destilerije koji je možda i najinteresantniji pripadnicama nežnijeg pola zbog svoje pitkosti i blagog ukusa. Ograničena je serija, dolazi u amabalaži od 0,2l  idealna je za one koji tek ulaze u svet rakije i žele da probaju nešto drugačije.

Nakon ananasa, usledila je naravno najpopularnija rakija iz Srbije poznatija kao šljivovica, zatim kajsija..

Svakim danom borili smo se samo sa našim ličnim osećajem i dozom kreativnosti da Vam predstavimo prava Srpska pića na najbolje mogući način. Pustili smo da kvalitet govori za nas.

Plod po plod, dan po dan došli smo do ovoga danas..

Danas naša ambalaža izgleda ovako:

Premium set

U našem asortimanu vam nudimo 3 PREMIUM proizvoda sa dodatkom 23-karatnog zlata, u pitanju su Zlatna Dunja, Zlatna Šljiva i poslednji premijum proizvod Zlatna Kajsija. Dolaze u elegantnom poklon setu koji u sebi sadrži:

  • 2 čaše za rakiju sa izgraviranim logo-m našeg brenda,
  • dekanter čepom koji savšeno odgovara elegantom izgledu naše flaše,
  • posebnom posvetom na levoj strani kutije koja je ispisana zlatnim rukama naše kaligrafkinje,
  • i zlatnom rakijom po vašem izboru.

Takodje, u našoj prodavnici možete da pronađete naše originalne rakije  u standardnom pakovanju.

U ponudi su: Šljiva, Dunja, Kajsija i Ananas.

Predlažemo Vam da pogledate našu prodavnicu kako bi bolje u opisu upoznali naše proizvode.

A sada, 7 godine kasnije ne preostaje nam ništa drugo nego da nastavimo sa ovim tempom, inspirišemo što više Vas Akademaca da i Vi svoj hobi pretvorite u posao koji radite sa ljubavlju..

Zato ćemo sad da sipamo po jednu, sednemo, i da diskutujemo o našim novim idejama, nećemo stati ovde, a možda smo Vam i već spremili jedan sasvim novi proizvod, koji opet pomera naše granice, i postajemo nestrpljivi da čujemo sve Vaše komentare…

Do tada, možemo samo da kažemo: ŽIVELI!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *